středa 7. srpna 2013

# Japonsko # Shopaholic

Japa Shop a Korea Mart

Tak jsme v pondělí s Drahým navštívili matičku Stověžatou a mám pocit, že víc než plánované muzea jsme oběhali obchody. Povinností bylo navštívit Japashop, který byl fajn asi jen tím nádobím za 58 Kč (Made in China). Jídlo bylo veskrze předražené a nikdo se nebál vystavovat u prošlé jídlo. Pocky prošlé půl roku (28.2.2013) jen za 15 Kč a nikde kolem žádné neprošlé Pocky. tzn. velké zklamání, i když kdoví jaká by byla ta cena !

Nakoukla jsem i do Lolita butiku (takový malý kamrlík), který nenabízel žádné Lolita sukně nebo šaty. Většina věcí bylo VK a punkově laděných. Halenek se pár objevit dalo - v černé verzi. Ale nejvíc mě uchvátily mini kloboučky, bohužel za 1200 Kč/kus.

Co jsme si nakonec zakoupili:
1) daifuku - světle růžové + posypané sezamem - obojí s Anko pastou (kterou neumím nikde sehnat :'()

Po ochutnání obou jsem zjistila, že mi růžové (přehnaně sladké) daifuku nechutná, a tak si příště koupím posypané sezamem a možná ještě jiný druh na vyzkoušení. Zatím sezamové vede !

2) Hromadu pěkných zbytečností
Mickey Mouse tašku, nalepovací řasy, onigiri box s králíčkem, mističku, hůlky, mini knížečku o maki, Ramune bonbony + typický placatý vějíř, který není zfotodokumentován.

K večeru než jel vlak domů jsme ještě stihli zajít do Korea Martu (kousek od Karlova náměstí - Gorazdova 3). Je to obchůdek  nejen s korejskými potravinami, kde bych se vyřádila mít ještě nějaké peníze :D (jsem dlužná Drahému :'() Skvělé věci, některé stejné jako v Japashopu ovšem s jinou (menší) cenou, hodně sladkostí, velký počet výběru řas, různých pití (alko i nealko). To bylo něco pro mě.

Výsledek:

Pepero - korejské Pocky s oříškama, Chipsy s chobotničkou (doporučuju ! jsou výborné), Kimchi, 200 g pytlík wasabi prášku (za 79 Kč, mi to přišlo jako dobrá cena), Kancho a Udon.

Pepero jsme si otevřeli už ve vlaku a byli jsme překvapení množstvím čokolády.
Omnomnomnom nom ^^

15 komentářů:

  1. Do Korea Martu jsem chtěla! Bohužel jsem si předem nenašla lokaci (věděla jsem pouze u Karlova náměstí), tak z toho už zase nic nebylo... 100% tam pojedu před Vánoci, tak snad už konečně...! :D

    A samozřejmě, pěkný nákup. *závist*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem po Praze chodila se staženými obrázky z mapy.cz a ztratila jsem se jen na Žižkově, tak tedy vyhledej a vyraž tam !

      Vymazat
  2. Do Korea jsem se zatím nedostala, příště už fakt musím!!! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Koľko cudzieho jedla! :D Ale čipsy z chobotničkou vyzerajú strašne roztomilo :3 V Bratislave sú jedny kórejsko/ázijské bohviečo potraviny, prevádzkované hlavne kvôli početnej komunite zákazníkov čo vedia čítať obaly, takže niesu ani také drahé! Chodím tam na nanuky, zmrzlinu a hroznovú želé fantu v plechovke :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čipsy s chobotničkou jsem měla prvně na Animefestu letošním...jím jím a pak se zeptám s čím to je a kámoš mi řekl že s chobotničkou :D představa chobotnice je děsná, ale chutná to tak skvěle, že jsem je snědla :D
      wauuuuu já chci želé fantu v plechovce ! (pošli mi ji někdy po Rein :D)

      Vymazat
  4. V Japashopu jsem byla jednou, na jídlo jsem moc nekoukala, protože jsem měla omezený rozpočet a koupila jsem si tam krásné nadkolenky za 300, ale byla to snad jediná věc, která byla hezká a zároveň měla příznivou cenu. Takže myslím, že už si to příště nechám ujít, naopak Korea Mart je pro mě do budoucna tip :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kéééž bych tam něco pěkného a přijatelného viděla. Kromě korea martu třeba ještě doporučuji další japashop v Praze - http://www.japan-eshop.com/ a nebo ještě jeden korejský http://www.feme.cz/ :)) (obojí mají prodejny)

      Vymazat
  5. No jo, kde jsou ty časy, kdy se v Japashopu dalo normálně nakoupit... ale skvělé úlovky! :) A sezamové daifuku mňam~
    Děsně mě štve, že už i Korea Mart razantně přidražil - kdysi to byl vysloveně ráj a teď už tam skoro nechodím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče Japashopu, tak by mě dost zajímalo, kdy tam bude víc věcí z Japonska (konečně!).
      Bohužel, zdražování je obvyklé...čím víc je zájem, tím lépe se vydělává. :( Ty máš aspoň to štěstí, že si můžeš, když tak něco objednat ze zahraničí....já mám upřímně deprese z každého zahraničního jídla či čaje, když mi pak chodí zprávy, že to možná neproleze do ČR :D.

      Vymazat
  6. V Japashopu jsem byla snad před čtyřmi lety a bylo to docela fajn,tak mě celkem mrzí,že jsou na tom takhle špatně. A Korea Mart? To slyším poprvé O_O *no jo, vidlák, co se do Prahy dostane jen na cony*. Děkuji za tip, asi tam budu muset jít..vypadá to úžasně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě to uvnitř Korea Martu úžasně moc nevypadá, je to taková obyč sámoška s několika regály a množstvím mrazáků :D. Výběr zatím úžasný je :D.

      Vymazat
  7. Kancho!!! Miluju Kancho!! ♥ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc dobré, ale byla jsem zklamaná, že jsem v něm nenašla biskit se srdíčkem a nápisem LOVE jako je na obalu :( Snad příště, pokud tam vůbec je :D

      Vymazat
  8. Až se mi nechce věřit,že to je z Prahy,takový skvělý originální věci!

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: