středa 30. ledna 2013

# Fragile Figurine # Loužička slov

10 věcí o Křehké Figurce

1) KARIÉRA je pro ní to hlavní. Respektive nalezení nějakého uplatnění v tomto světe. Není rodinný typ a vzhledem k její rodině se není čemu divit. Celý život se pachtí za dokonalostí, aby byla dokonalá, a při každém poklesku je její nedokonalost neustále omýlaná...

2) JEDNODUCHOST a SYSTEMATIČNOST - ač se to nezdá, na holku, je dost jednoduchá proto, že v tom má systém XD. Těm, kteří její systém neznají, se zdá být až moc složitá.... Jednoduchost preferuje v komunikaci (i když sem tam stojí o hlubokomyslné filozofické dialogy) a v oblékání (čím míň, tím líp - lolita na ukamenování).

3) UKECANOST - ta je pro ni typická. Vypadá, že řekne všechno, co jí příjde na jazyk. Lidé si do svého podvědomí berou všechny blbosti, které řekne a z toho usuzují. Nedokáží myslet trochu hlouběji.... Myslí si, že o ní ví všechno a přitom neví skoro nic.

4) KNIHY jsou láska jejího života. Různé žánry - od naučných knih po červenou knihovnu. Další láskou pak je UMĚNÍ. Miluje výstavy, přednášky a workshopy - ať už jde o obrazy, sochy, tradice, oděvy, stavby...ve všem lze najít umění.

5) CESTOVÁNÍ/VLAKY - Cestovat? Jedině vlakem ! ...Ano, sem tam přistoupí na auto (a to opravdu málokdy - na nákupy raději autobusem) nebo na autobus (zejména, co se týče zájezdů)...LoĎ - nikdy ! ...Neumí plavat a má hrozný strach z utopení. ...Letadlo zatím vyzkoušeno nemá. Vlak je prostě nejlepší - je v něm záchod, spací i jídelní vůz...co víc si může člověk přát? Snad jen....projet se Transsibiřskou magistrálou ♥

6) LEDOVÁ KRÁLOVNA s pověstí volnomyšlenkářky. Postupem času se z ní stává flegmatik, co se jejího okolí týče. Je upnutá na věci patřící do jejího osobního majetku, ale lidi dokáže třídit a opouštět i za malé prohřešky, aby předešla tomu, že jí  někdo ublíží.

7)PUNTIČKÁŘ a SLOVÍČKAŘ - ráda slovíčkaří a "hádá se" se slovní zásobou jiných lidí. Nesnáší, když se někdo uchyluje ke klasickým výmluvám nebo nařknutím v běžící slovní hádce. Nehádá se z příčiny, ale z důsledku. Ráda puntičkářsky opravuje lidi s jejich špatnými slovními spojeními či hroznými koncovkami pochycených z nářečí. ..... Nejhorší je -ou !!! - výskyt převážně v Olomouckém kraji a v oblasti Jeseníků. Místo toho, aby řekli, že lidi spolu chodí, tak spolu chodiou nebo plavajiou ....hrůza ! ....Její puntičkářství se však projevuje i v živote, ovšem v podstatně menší míře než před léty.

8) DÁRKY víc dává než dostává. Je to její závislost, její výzva. Ráda obdarovává lidi kolem sebe. Většinou kupuje jen malou část z věcí vyráběných v sériích. Mnohem raději koupí něco, co je vytvořené na zakázku pro toho daného člověka nebo to vytvoří sama. Specializuje se na malování na textil. Dárky vybírá a kupuje s více než půlročním předstihem.

9) MASY a DAVY lidí nesnáší. Nesnáší nákupni horečky před Vánocemi, slevové horečky....davy fanoušků, demonstrantů či věřících. Pokud se připlete do skupiny lidí větší než 50 lidí, musí to stát za to. Nejezdí na velké festivaly, světové cony či největší cony v ČR. Je usedlejší a raději se pohybuje ve stejné skupince lidí.

10) PANIKA ! Ve svých 20 letech panikaří, když má vstoupit do kabinetu, učebny nebo někoho pozdravit na chodbě. O veřejných projevech před publikem nemluvě. Dělá se ji zle, i když má vést pouze dialog s některou autoritou. Přemáhá se, i když se má zeptat na směr, ale když panika přejde ...nastupuje bod 3) :D

3 komentáře:

  1. Myslela jsem, že jsem jediný v naprosto normálních situacích panikařící jedinec na světě, ha! Jsem tak nějak ráda, že se mnou bod 20 někdo sdílí ^^

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: