neděle 13. října 2013

# Každé místo má svůj příběh # Zbloudilé ovce

Strasti hodné panenky

Po posledním LOL článku je tady krutě strastiplný článek o dalším přežívání na polské koleji.
Hned po návštěvě JuraParku (dinoparku) jsme další den měli poslední "erasmácký" výlet a do to místní ZOO, kterou si místní dost chválí, ale mě to nepřišlo nic moc. Ostravská ZOO je tedy o dost lepší, ale konečně jsem přišla na to, k čemu se využívají proutěné přístřešky (jako ve hře ZOO Tycoon - tam jsem to nikdy nechápala :D:D:D).

Jako výhodu Opolské ZOO vidím jen ten fakt, že si tam můžete a hodně zvířátek sáhnout. Nejen v "mini zoo" na králíčky, ale i na opičky.


Nevýhodou ZOO byla ta trapná scéna Rona, který mi řekl "goodbye forever" a já se zasmála. Na oslavu jsem si koupila JOJO gumídky, které ještě neznám a něco dobrého na napití. 

Můžete předpokládat, že to dopadlo velmi zajímavě, ALE! našla jsem další spřízněnou StarWarsáckou duši...tedy dokonce dvě! 
Další den jsme se konečně začaly bavit s našimi spolubydlícími (jak jinak než Turky), kteří jsou narozdíl od jiných moc milí. Mají rádi sci-fi, fantasy, knihy a jeden je OTAKU! (Moje dušička skákala radostí.)

Po těchto několik příjemných překvapeních přišla řada nešťastných příhod. Počínaje zkolabování mého Miláčka (foťáku) až po vypadnutí kusu zubu. Takže teď musím napsat reklamaci a najít stomatologa a polsky se s ním dorozumět, co budu dělat s mým zubem :(.

Vzpomínáte si, jak jsem psala o své pen-friend? Bydlí zde v Opoli, a tak jsem se s ní v sobotu (12.) sešla. Je to moc milé a liberální třeštidlo. Má umělecké ambice, které nejspíš zdědila po svém tátovi, který vystavuje i v Ostravě (v Mlejnu) a zná se s Nohavicou (a kdo ne, že? :D). Obešly jsme celé město a o každém místě mi něco řekla, krom toho jsme se pobavily i naprosto normálně a vtipkovaly. Díky bohu, že jsme se dorozuměly česko-polsky!

Když jsem šla na naše místo setkání (samozřejmě v lolitě), potkala jsem cestou nějaké dvě dívčiny, které vypadaly taky otakoidně a chtěly se se mnou vyfotit. Padla hromada krásných slov a já jsem za to nesmírně ráda. Aspoň se tady už necítím tak moc sama.


Poslední zpráva-> už mi hrabe z angličtiny. Už skládám i české věty, tak abych je mohla lépe přeložit do angličtiny a to i přesto, že zrovna v ten moment můžu mluvit česky. :D
Když mi hrabe už moc, snažím se to kompenzovat svým malým uměním.


7 komentářů:

  1. Vypadá to, že si tam dokážeš najít mnoho spřízněných duší *_*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem za ně vážně neskutečně moc ráda ♥ snad přibudou další :))

      Vymazat
  2. Ach, je mi moc líto foťáku i zubu, bobku :( Bála bych se jít k neznámému zubaři (a musím říct, že třeba pro mě by taková nehoda znamenala konec výletu, protože kdo neví, jaká kompozita mi na plombu použít, způsobí, že mi při nevhodné reakci ztmavne zub :D) Moc ti tedy držím palce, aby ti tohle dobře dopadlo.

    Můžu mít takovou divnou otázku, co mě teď napadla při pohledu na tu fotku s bonbóny? :) Nechci, aby to vyznělo nějak divně / hnusně , ale nemáš strach jíst polské jídlo? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje zuby jsou jako železárna, takže se spíš bojím, že nebudu mít u sebe dost hotovosti, abych si ho nechala opravit, tak abych nemusela mít první korunku (pro tu bych musela taky zpátky do čr).
      Já jím polské jídlo i doma :) Většina věcí, co jím chutná víc jako jídlo než jako chemie v čr. Pokud narážíš na kauzu se silniční solí, tak to je politický tah. Pokud jde o narážku na cenu, tak mi Turci sdělili, že za měsíc tady "prožrali" tolik peněz, co za 3 v Istanbulu :)

      Vymazat
    2. Nenarážím vyloženě na žádnou kauzu, ale ono jich bohužel bylo s tím polským jídlem víc. Jsem člověk, který nakupuje jídlo několik hodin, protože pečlivě čte všechny etikety, když bere něco, co nezná ^^' Takže jsem si za ty roky bohužel všimla, že ty potraviny, které se mi jeví jako horší, jsou buďto z Polska, nebo ze "zemí EU". Chápu ale, že můžu mít buď blbou trefu, nebo se jedná jen o věci, co se k nám dováží, nebo... ani nevím. Tak mě zkrátka napadlo se zeptat, či nepociťuješ nějaký rozdíl, ale jsem moc ráda, že ti chutná :)

      Vymazat
    3. Taky čteme pečlivě etikety, vzhledem k mé bezlepkové a bezlaktozové kamarádce a taky jí chutná víc tady než v ČR :) Navíc, tady jsou fakt úplně jiné výrobky (pokud nepočítám ty známé značky) než doma :)
      O naší ekonomice bychom se mohly bavit do nekonečna. Hodně okolních zemí si z nás dělá srandu, že se do ČR dováží věci, co nikdo nechce resp. věci, které jsou nadhodnocené. I mýdla (např. FA) v porovnání s takovým Německem jsou u nás nadhodnocená (i v reklamách) a tam to je totální šunt.

      Vymazat
    4. Chudák kamarádka, naprosto s ní soucítím, tohle máme stejně :( Hmm, teď bych ráda vyzkoušela polské výrobky :D
      K naší republice jako popelnici Evropy se ani nevyjadřuju, příšerně bych se rozčílila a k ničemu by to nebylo.

      Vymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: