Můj táta byl však nedočkavý, a tak jsem ho musela vyloupnout z plechu dřív a tím pádem moc nedrží tvar. Pár kostech a několik zrní okolo. Nicméně si tento zob dávám jako müsli a je vynikající.
400 g ovesných vloček
50 g třtinového cukru
200 g másla (např. Hera)
350 g Studentské směsi (směs oříšků, rozinek, banánů atd.)
3 lžíce medu
Postup:
V hrnci rozpustíme třtinový cukr na karamel a přidáme změklé máslo. Povaříme dokud se karamel s máslem alespoň částečně nesmísí. Přidáme Studentskou směs a chvíli (asi 8 min) za stálého míchání vaříme. Přisypeme ovesné vločky a ještě 10 minut za stálého míchání vaříme/restujeme.
Směs vsypeme na plech vyložený pečícím papírem až na okraje, co nejvíce umačkáme a zalijeme 3 lžícemi medu.
Dáme péct na 25 minut na 180stupňů.
Nezapomeňte to nechat po vytažení pečlivě vychladnou, nejlépe více než hodinu, aby se vám při krájení nestalo to co mě a to, že se to bude rozsypávat.
A tady je tedy můj výsledek. Spočítejte si gramy kolik to asi dává müsli dohromady. Docela dost za skvělou cenu. Přijde mi má verze dost sladká (ale původní byla mnohem víc ....brrr), a tak ji zalévám mlékem, které chytá karamelovou chuť a stačí si do něj namočit opravdu málo.
Dobrou chuť :)
Hm, že by som niečo takéto vyskúšala? Máme doma ovsené vločky, ale len tak mi nechutia, no tu je aj cukor/karamel a medík a drží to pokope aj ako musli tyčinka, takže... :D
OdpovědětVymazatnevaž se - odvaž se ! :D
VymazatTohle já pékávala hrozně ráda, akorát místo cukru stévii a místo másla jablko (nebo neslazeného Hamánka) a rozmačkaný banán. S tou ovoucnou chutí mi to chutnalo ještě víc, navíc to krásně ztuhne... a navíc je to pak ultra-zdravé :D
OdpovědětVymazatjeeee tak s tím Hamánkem to zkusím příště ^^děkuji za tip :)
VymazatDá se tím nahradit máslo takřka ve všech receptech :) Ale konkrétně na tento je nejlepší smíchat ten rozmačkaný banán tak se dvěma lžícema Hamánka na jeden menší plech. Ono to potom udělá skvělou hmotu a geniálně drží tvar, takže se ti to nerozláme :) Ale už o tom musím přestat mluvit, protože první mi udělal chutě tvůj článek a teď si je ještě dráždím :D
VymazatJé,tohle jsme dělávali na larpy a bylo to velmi chutné,ale taky bohatý zdroj energie :) Užij si dovolenou :3
OdpovědětVymazatDěkuji :)) myslím, že v těch horkách mi ani tohle k energii nepomůže :D
VymazatVypadá to vážně dobře ^^ asi to taky vyzkouším
OdpovědětVymazatJen do toho :) ale doporučuji rychle sníst, nebo uskladnit v chladu :)
VymazatPozývam ťa na moju letnú giveaway. Budem veľmi rada, keď sa zapojíš :°))
OdpovědětVymazathttp://mylittle-shelter.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway_22.html