úterý 10. února 2015

# Fragile Figurine

Geek lolita sraz v Brně - report z mého dne

V sobotu 7.2. jsem se vypravila na můj historicky první brněnský sraz, který pořádala ostravská lolita :D.

Vyjížděla jsem opravdu brzo ráno, ačkoli cesta do Brna trvá vlakem z Ostravy něco málo přes 2 hodiny. Nevyjížděla jsem tedy z Ostravy, ale z Háje ve Slezsku, kde jsem byla vyložena rodiči. V Ostravě jsem pak měla ještě hodinu času, a tak jsem si zašla pro něco k snědku do pekárenské budky pod Svinovskými mosty. V oné budce jsem byla přemluvena ke koupi 3 sojových rohlíků místo dvou, s tím že dostanu slevu za jeden. Den začal tak nějak ne podle plánu a já věděla, že bude jiný než ostatní.

Před odjezdem vlaku mne stihli potěšit hned dva muži najednou. Jedním z nich byl řidič auta a druhý vlakový průvodčí, oběma se můj Sherlock outfit líbil a culili se u té poklony od ucha k uchu.


Cítila jsem se jako opravdová dáma, i přesto že jsem měla spodničku v tašce a ponožky v kapse.
I přes přeplněné nádraží byl vlak nakonec poloprázdný (Brno asi není tak dobrá destinace jako Praha), což mělo své nemačkací výhody.


Hlavní nevýhodou ovšem bylo, že v Chropyni vlak srazil auto. Takže stojíme na místě ve vlaku 20 minut, poté nám průvodčí oznámí, že na přejezdu se bouralo a že dispečer shání autobusy. Autobusy přijedou za dalších 10 minut. Celý vlak se do nich nastěhuje, sedí v nich 10 minut a poté opět přijdou průvodčí a řeknou, že koleje už jsou volné, tak jedeme dál. (Požární cvičení hadr.)




Nakonec jsem dojela do Brna o hodinu později s mírným strachem, že nestihnu oběd. Dojela jsem si pro Aniu, mou polskou kamarádku, na koleje Družba a poté jsme pádily stejnou tramvají zpět na Šilingrovo náměstí, od kterého je jen kousek Kabaret Špaček, kam jsme šly na oběd.
Ačkoli jsem tam nikdy nebyla a výběr tohoto místa byl čistě internetový, mohu Vám oběd tam jen a jen doporučit. Dala jsem si Hráškové kofty s rýží a zeleninovou omáčkou-vše bezlepkové a vege. Navíc jsem to zapila 0,5 l bylinného sirupu ve vodě, chtěla jsem něco opravdu bylinného, a tak jsem zvolila borovici. Opět mohu jen doporučit :3. (Navíc to kabaretní prostředí, ach ach.)

Po obědě a diskuzi o porovnávání Česka a Polska (jak jinak :D) jsme spolu vyrazily na místo srazu, tedy k brněnskému "orloji".
Cestou jsem potkala prodejnu tabáku s mega dýmkou, a tak jsem se prostě musela zvěčnit!
Na místo setkání jsme dorazily s 20 minutovým přestihem. Byla hrozná zima, a tak jsme se rozhodly usadit se na lavičce na sluníčku. Kolem kromě náboženských "přemlouvačů" kroužil jako sup i pán (snad věku mého otce - kolem 40) v červené lesklé prošívané bundě ve stylu pytel na mrtvoly (ale červený!). Onen pán se vyjářil, zda nechceme s Aniou růži, protože už dvě hodiny čeká na slečnu, která nepřišla a nejspíš ji známe, protože se měl s ní jít podívat na sraz, ke kterému patříme.
Při zahlédnutí prvních postav u "orloje" jsem se odebrala jít celou situaci s pánem v pytli na mrtvoly prodiskutovat s ostatními. Mitsu se vyjádřila tak, že jí opravdu tento pán psal, že by se chtěl zapojit do lolita komunity, ale že se s ním měla sejít 2 hodiny zpět Kiki. Po chvíli pán přiklusal, daroval růži Kiki a opustil nás.

Vznikla mírná diskuze o tom, zda nejsou muži v lolita komunitě divní, pokud nejde o brolity. Já si tedy myslím, že muži divní nejsou, pokud jaksi do této komunity zapadají - stylem, mentalitou apod. Jenže si zaboha nedovedu přestavit důvod, proč chtěl zrovna pán v pytli do komunity jít. Stylem ani mentalitou podobnou nám evidentně moc nedisponoval.

Když se všichni účastníci shromáždily, došlo na uvítání HP pořadatelkami srazu, v rámci kterého jsme byli obdarováni bonbonkem.
 Nu a poté jsme se odebrali na focení k Staré radnici. (Photo by Lukáš Frolka).



 Nakonec jsme se sešli v tomto počtu, kde se objevily 2 fanynky hry Portal, jedna upírka, 2 Tardis, 2 Sherlockové, 2 studentky z Bradavic, 1 nejspíš slečna ze země Ozz, brolita, na této fotce nepřítomná fanynka Tima Burtona a...
pan Spock.
Po promrznutí všech jsme se odebrali do Čajovny za zrcadlem a deskovky, kde jsme si s Aniou daly horký Medomošt - medovina + mošt a po zbytek večera se věnovali deskovkám.

Vlakem zpět jsem jela s pořadatelkou slečnou Beátou a brolitou Lousiou, na závěr úspěšného dne jsme si všichni přiťukli alkoholickým Desperadem a poslední hodiny skvělého dne trávili příjemným rozhovorem.

Určitě jsem do Brna nejela naposledy! Ostravská komunita je mrtvá, ať žijou ty ostatní....


6 komentářů:

  1. Ráda tě určitě někdy uvidím a strašně mě mrzí, že jsem nemohla přijít, fotky vypadají tak skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že ty sis ten den také užila v Anglii :). Slečna Beáta říkala, že to není určitě poslední sraz s tímto tématem :). Taky tě moc ráda zase uvidím....klidně bych brněnsky srazovala častěji, třeba bychom mohly příště obnovit "staré" srazy v gayklubech :D :)

      Vymazat
  2. Uuuu ten chlápek zní docela dost creepy. Asi úchyl, který čekal něco jiného. Jen za ty dvě hodiny v mrazu mi ho je trochu líto jinak ne.
    Jsem ráda, že jinak se sraz povedl a užili jste si ho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zpětně, co jsem si od toho chlápka ještě přečetla na FB, je to ještě víc creepy než by se zdálo :(.
      Já jsem také ráda, jen malinko lituji, že Verne Tardis lolita nepřišla ve své poníkovské geek verzi, a tak ses neměla čím také na fotkách pokochat :)

      Vymazat
  3. Třeba pán omrzl a už se nevrátí :D
    Docela zvažuju návštěvu Brna, tam jsem ještě na sraze nebyla...

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: