úterý 4. února 2014

# Loužička slov

Zprávy ze světa K.F.

1) Od té doby, co mám prázdniny, hodně čtu! Bohužel více beletrie než odborné literatury k bakalářce :D. Nicméně jako "záložku" používám, co mě napadne. Útržky z novin, jízdenky na vlak, letáky...
Opravdové záložky, které se dají koupit v papírnictví nebo knihkupectví, jsou pro mě většinou tak krásné, že se je bojím používat, aby se mi neztratily :D (jako se to už u mnohých stalo). Ale opět uvažuji, že si nějakou koupím...tedy nějakou určitou!

Brouzdám si tak jednoho prokrastinačního večera po etsy.com a objevím jejich speciální kategorii, která se nazývá Geekery, které přezdívám "zlo na zemi" nebo "zlo pro pěněženku". Zatím! jsem si nic odtama nekoupila ...zatím :D.
Zaujala mě prodejkyně Ribonita chocolat z Portugalska. Její zboží z papíru jsou pro mě hotové malé zázraky.

Kromě záložek nabízí i oblékací papírové panenky a spoustu dalších věcí. Asi vážně neodolám :3

2) U předešlých roztomilostí to nekončí. Co se týče roztomilostí v módě. Zaujaly mě hned 2 značky:
a) Santoro London, která se zabývá především kabelkami, peněženkami, všemi možnými papírníckými potřebami, doplňky a sem tam i oblečením.




b) Vendula London, která se zabývá především kabelkami a peněženkami (ale i dalšími doplňky). Její kabelky jdou poznat na první pohled. Nejvíce se mi líbí sovičková a vzpomínková kolekce - hlavně designem. Ale musím uznat, že i kabelky v podobě obchůdků mají určitý nápad(, který je však pro mě už dost kýčovitý, ale originální :))



3) Po shlédnutí všech těch možných a někdy jsem si říkala, že i nemožný, krás a roztomilostí...jsem nějak došla na SCRAPBOOKING. Moc pěkný způsob umění :3 Určitě bych ho ráda jednou vyzkoušela a něco malého se mi už rodí v hlavě. Bohužel je "scrapování" pro mě moc finančně nákladné, tak se do toho moc nehrnu, ale pokud se Vám tento druh "umění" líbí, doporučuji podívat se na bloggerku Irenu. Nedivím se, že hodně jejich dílek je brzy po vytvoření ihned prodaných. :)



(fotky výrobků z fler.cz, kde ji najdete jako: Iriska Scrap)

Sleduji její blog už nějaký čas, momentálně scrapuje v Americe a já dychtivě čtu její zážitky. Navíc si myslím, že co se týče výrobků, tak si u ní vybere snad každý :) a kdo ne, tomu by jistě splnila představy. :)

4) Po nedávném candy swapu jsem objevila Vloggerku Emmy, která žije v Japonsku a ochutnává na kameru sladkosti z celého světa. Někdy je to zajímavé, u slovanských jsem se bavila...jen je mi líto, že v nadměrné většině říká, že ji to chutná.


Napište mi, jak jste na tom Vy se záložkama...co používáte jako záložky do knih nebo jakou máte svou oblíbenou? Objevili jste nějakou novou roztomilost? Co říkáte na scrapbooking?
A jen tak mimochodem...Neznáte nějaký fajn grafický tablet pro neprofíky?

10 komentářů:

  1. I nominated you for a Liebster award!

    http://gingerchestnut.blogspot.co.uk/2014/02/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám záložku s kočičkama, kterou mi dal přítel. Je dost kýčovitá, ale mám ji ráda, protože mi ji přinesl jen tak, že se mu líbila :D
    A ty obchody jsou skvělé... ještěže jsem si dala na únor ban na nakupování :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě asi nepotěší, když ti řeknu, že na zoot.cz teď mají na ty módní roztomilosti slevu, že? :D

      Vymazat
  3. Já používám ty malé papírové obaly na vzorky parfémů, lístečky ,,I believe in SH" ,,I am fighting John Watson's war" a ,,Moriarty was real"... pak kalendáříky, obrázky, kusy vánočních papírů a sem tam i kousek toaleťáku, no. :'D

    Scrapbooking je fajn, ale mně je pak těch knih tak líto... jako psát do toho... ne. :D

    Teď nevím, jak rychle si tohle přečteš, ale zítra budu tak kolem dvanácté v centru, kdybys měla čas. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to teda přečetla, ale tenhle týden mám docela full...uvažovala jsem, že bych ti pak napsala na FB a domluvily bychom se :)) (Takže to v neděli/pondělí čekej :D)
      Btw. ten toaleťák fakt pobavil :D:D:D:D

      Vymazat
    2. Tak to je fofr :D
      Oukej, tak pak napiš, určitě bych si ráda někam vyrazila. :)

      No co! :D
      http://images.sodahead.com/polls/000059809/polls_macgyveref2_0112_890801_poll_xlarge.jpeg

      Vymazat
  4. Ja mám celú zbierku záložiek, martinus ich pribaľuje (pribaľoval?) pomaly ku každej objednávke, tak som si vytvorila celkom slušnú zásobu. Ale najradšej mám asi papierové srdiečko - z takého hrubšieho papiera, ktoré bolo kdesi prilepené a odpadlo odtiaľ a nemala som po ruke záložku, tak som si srdiečko založila do knihy a voilá, moja naj záložka! :D


    Dada / Trojveršie.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Martinusu ještě žádnou nemám....doufám, že jsou aspoň nějaké pěkné, protože ty reklamní se mi moc nelíbí.
      Srdíčko je originální :3

      Vymazat
  5. To jsou tak nádherné odkazy, ty záložky jsou prostě kouzelné. Jinak od Santora mám letošní diář, je krásný, ale jeho největší problém je,že je strašně miniaturní,takže jsem s ním spíše nespokojená :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mít diář od Santora, tak do něj ani nepíšu...vůbec hezké věci nerada používám :D Nicméně ti ho závidím :3

      Vymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: