úterý 14. dubna 2015

# Fotošůt # Kultura

Rande s Banánem

V pátek 10. dubna, jsme se konečně vydaly s Johankou (po třech týdnech odkládání) na výstavu Andyho Warhola do Opavy, mého studentského města.

(v odrazu můžete vypozorovat násilně se přitulující Johanku :D)

Zpětně ani nevím, jestli se jí líbil můj "výklad" zajímavostí o místech, kolem kterých jsem šly. :D Bylo to poněkud netradiční ehm... a to jsme nešly  ani kolem Pavouka! (což je takový vykřičený dům s ne moc pěknými staršími ženami vykonávajícími nejstarší práci na světě..)

Kromě výkladu jsme zašly i do jednoho esoterického krámku, kde kupuju čaje English Tea Shop, které si Johi také na zkoušku koupila a svěřila se, že miluje vůni pepermintu :3. (Po výstavě jsme šly pak ještě na oběd a do mého výtvarného ráje Optys :3 ...ale zpět k výstavě..)


Vstupné stálo pro studenty 50 Kč. A vzaly jsme to po dlouhých úvahách doleva ... :D Následně jsem v průběhu dne měla duševní filozofování, proč že já na ty výstavy vlastně chodím....


Možná chci vidět oloupaný banán, který vypadá jako růžové gelové dildo.....
 ...nebo banán ve slupce....

a nebo spoustu banánů.

Mimochodem v rámci oné výstavy se pořádají i odborné výklady a na zahájení byl koncert kapely, která hrála songy od skupiny The Velvet Underground.

Taky chci možná potkat slavné osobnosti....



...a nebo se jednou z nich stát.


Chci udělit kritiku, že ....nevystavili všech 32 polévek Campbell's :(

Nechci jen vidět, ale i zažít (osahat).



Nechci jen monotónně koukat na vyvěšená (vystavená) "díla" na zdech nebo zdi úplně holé...


Nu a nakonec si chci něco přinést, abych nezapomněla a zapamatovala...


Výstavy hodnotím ne podle toho, kolik nových děl uvidím, hodnotím je podle toho, jak je daná osoba sestavila....vlastně na ně chodím kvůli nim samotným...to je pro mě to dílo, které chci vidět :)

Výstavu jsem si užila, a pokud budete do května někde blízko, určitě si na ni zajděte :) teda pokud moc neznáte Warhola nebo dokážete ocenit její uspořádání...a chcete si natisknout vlastní sítotiskovou tašku s různými motivy....

(Původně jsem chtěla Marilyn s banánem, ale kvůli složitosti jsem to pak vzdala a nasítotiskla si jen banán :))

3 komentáře:

  1. Vypadá to moc zajímavě (hlavně sítotisk!), i když jakože Warhola nijak extra neobdivuju nebo tak, ale.... já chci tašku s banánem z "The Velvet Underground & Nico" ♥____♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase...je ta výstava fakt jako dobrá, narozdíl od toho, cos popisovala, že máte teď "známého" v Olmu... ...pořád nevím, jestli tam jet nebo ne...ale asi kvůli kamarádce pojedu :)

      Vymazat
  2. Přemýšlím, jestli těch 32 polévek ještě vůbec někde je, nebo je Andy za tvůrčí snědl... :D

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: