pondělí 14. dubna 2014

# Swap

Candy swap se Zerudou

Znám opravdu málo lidí z Česka (z podobně laděného bloggerského světa :D), kteří by nějakým způsobem nestalkovali Zerudu. A já Vám teď mohu říci, že ona si tu pozornost zaslouží. Že je originální se dozvíte na samotném blogu, ale jak je více než milá - to se dozvíte až při určitém kontaktu.
Mým kontaktem byl e-mail a následovný balíček ze Švédska plný sladkostí.

Tento roztomilý balíček mi dorazil 1. dubna 2014. Ačkoliv jsem po vyzvednutí měla jít za 15 minut na autobus do školy, nadšeně jsem ho otevírala a foto-dokumentovala takřka vše.

Opravdu mě potěšil přiložený pohled s Mumínky. Psala jsem totiž Zerudě, jestli náhodou nemají ve Švédsku nějaké bonbony s Mumínkama, ačkoliv ti jsou finští. Bohužel je nemají, a tak pohled byl pro mě velmi milým potěšením (na oplátku jsem jí poslala našeho Hurvínka s Máničkou na pohlednici :)) :).

A co že jsem to uvnitř toho balíčku našla?

Spouuuuuuuustu sladkostí!
Už je mám 14 dní u sebe a ještě jsem je všechny nevyzkoušela. Mezi mé srdcovky ale už teď patří karamelové bonbony Daim a naopak jedny z nejodpornějších věcí, které jsem kdy ochutnala, jsou pendreky se slanými náplněmi. První lékořicový pendrek byl se slanou lékořicovou náplní - cítila jsem se jako bych snědla kus Mrtvého moře v docela pevném skupenství, druhý lékořicový pendrek byl se slanou malinovou náplní - a to byla prostě taková slaná zubní pasta Perlička.

Co jsem se navíc dozvěděla!
Ve Švédsku mají velikosti sáčků bonbonů určených pro děti. No sáčků, prostě ty mini krabičky na fotce jsou balení bonbonů pro děti. Bonbony se zkrátka prodávají v sáčcích dvou velikostí.

Také jsem se dozvěděla, že ve Švédsku nejsou (skoro) pošty! Příslušná poštovní známka se dá koupit v supermarketu a pak se už jen balík s ní hodí do schránky. Takto se dá obcházet mírné převýšení gramáže balíčků, protože je nikdo speciálně neváží. (Což by se mi taky hodilo, protože mi pošta za můj balíček naúčtovala o 100 Kč - při balení jsem měla rezervu 50 g a najednou převyšoval těch 500 g o 2 g - hnus velebnosti!)

Informace pro Vás :)
Zeruda u článku s mým balíčkem vyvěsila "výzvu", že kdokoliv by chtěl udělat mezinárodní candy swap, ať zanechá pod článkem komentář a svůj e-mail. Článek můžete najít >>zde<<. Já jsem se již ozvala Kuuki z Francie, tak doufám, že se nám to povede. :))

Tak co? Vyzkoušíte to taky?
PS: V takových chvílích děkuji Internetu, že vůbec je.....že jsem tu já a taky Vy. Že je to způsob sblížení, ačkoliv se neznáme a ačkoliv můžete pocházet z úplně jiné země.


9 komentářů:

  1. Páni! To ke bomva. Zboznuju swapy a ještě k tomu sladkosti a světové! Šla bych do toho hned no..dobrou chuť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, taková hromada! ^^
    Pendrek byl se slanou lékořicovou náplní? Propána, to zní jako něco pro opravdové odvážlivce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že já ji hromadu neposlala. Ty jejich malé balení jsou prostě výhodné.
      Byl to hnus.....nevermore!

      Vymazat
  3. Waaau to vyzerá strašne dobre! Musím to aj ja niekdy vyskúšať, ďakujem za tip :)
    A Muminovci ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem, že jsi tam taky napsala, snad se Ti někdo ozve. I když ze zkušenosti vím, že je lepší se ozvat - třeba do té Brazílie....to je tak exotické :).
      Ty teď budeš mít Mumínků a Mumínků ....jak jsem se dozvěděla od naší Rein :))

      Vymazat
  4. Ah Moomins! I love the Moomins! And we have Daim here too, I love Daim

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: