středa 21. května 2014

# Festy a cony # Japonsko

Nadcházející cony aneb kde se můžeme letos potkat

Zdravím,
mí věrní čtenáři, kteří kvůli nepřispívání článků, ještě neodešli.
3.6. mám státnice, tak na mě moc myslete! Státnice jsou důvodem mé neaktivity zde a taky na dalších stránkách. Mám se naučit 90 otázek a umím 30 :D. Pletou se mi vývoje, přístupy, paradigmata sociologie, psychologie, sociální politiky a sociální práce.

Ve chvílích prokrastinace...
Připravuji
 - článek o mém víkendu v Praze, zejména Veletrhu knih, výstavě Tima Burtona, nákupech japonských a korejských potravin atd.
 - článek o tom, co jsem si od posledního shopping postu koupila - knihy everywhere!
 - článek o vývoji mého tvoření
 - článek o inspirativních, zajímavých bloggerech, které jsem začala v poslední době sledovat

V dalších chvílích prokrastinace si hraju s hama beads, což jsou zažehlovací korálky. Je to úplná závislost a já tvořím a tvořím. A chystám je zařadit i do nabídky 4 z Tanku a pes - budou to postavičky ze Star Wars, Dr. WHo, Star Trek a od Tolkiena. :3
Prozatím malá ukázka :D
A v neposlední řadě píšu anotace k přednáškám na cony, které se chystají. Jsou to tedy:

Ostrakon, který se uskuteční 11.-14. července v Ostravě. Budu tam mít 2 přednášky - 1) Svět kawaii produktů - krátký úvod do kawaii, spousta populárních produktů a tipy kde je LEVNĚ koupit, aniž byste vytáhli paty z ČR. K tomu mi bude pomáhat můj nový asistent - Usagi Gloomík.
2) Bizarnosti japonského filmu - změť filmů různých žánrů typických pro Jp s ukázkami. Uvažovala jsem o omezení věkové hranice, ale uvidíme, co s tím udělají organizátoři.

Ačkoliv je mé přednášení už jisté po tom, co jsem podala konstruktivní kritiku na "klikače" slejdů bych se nedivila, kdyby to někdo neunesl. Mám za to, že profesionalitu "klikače" by si měli zajistit sami organizátoři a ne mi říct, že se s ním mám domluvit na místě. (Fakt mám komplikovaně udělané prezentace, s hromadou obrázků na jednom slejdu.)

Kromě přednášek budu mít nejspíš na Ostrakonu i stánek s handmade otaku věcičkami. Byla bych ráda, kdybyste mi na toto téma vyplnili tento dotazník: https://docs.google.com/forms/d/1Hx0co0JhEybljo3P26ar2zAnReVf1WJSLp1kHRcgMeM/viewform?usp=send_form Ačkoliv jsem ho pustila do éteru na FB pod svým jménem, překvapilo mě, kolik lidí si v něm zažádalo, abych ušila nějaké lolita sukně :D.

Natsucon - 22. srpen, Praha. Na prvním ročníku jsem nebyla, ale tento si nenechám ujít. Dle feedbacků mých přátel, to bylo fajn. Takže jedu a přednáším. 1) Díla západních autorů v anime a manze - jedná se o refresh přednášku s obdobným obsahem a čistě novou anotací. 2) Život gejši - úvod do problematiky gejš, provázet nás bude Mineko Iwasaki od malé maiko po nejslavnější gejšu, co musela vytrpět, jak se oblékat a co se stalo po tom, co ukončila kariéru.

Polcon - 4.-7. září v Bělské Bílé v Polsku. Sci-fi a fantasy con u našich sousedů jsem chtěla už dlouho zažít. Zvlášť když se s některými účastníky potkávám pravidelně na Koprconu. Ovšem informace o letošním Polconu jsou ještě hodně nejasné, tak uvidíme.

Manifest - 27. září v Ostravě - Krásném Poli. Není to ani tak con, jako setkání přátel na zahrádce v hospůdce, v jejímž sále se přednáší, pouští se celou noc anime a spí.

Akicon - 31. 10. - 2. 11. v Praze. Opět hodlám přednášet, tentokrát na téma Andělé smrti, ale ještě jsem jim nenapsala, takže uvidíme. :)

Koprcon - stále není zveřejněno datum nebo fakt, jestli bude. Ale jisto jistě (pokud bude) se na něm můžete potkat se mnou nebo mým stánkem.


A kam se letos chystáte Vy? Uvidíme se?

10 komentářů:

  1. Vyrábíš roztomilé věci! (A ať se ti vede na přednáškách!~)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji (za oboje ^^). V těch roztomilých věcech hodlám pokračovat, aby to trochu zavánělo i nějakou tou Jp módou ^^

      Vymazat
  2. Těším se na ty články, jelikož už mi chybí ;) a co se týče Star Wars, tak šup, chci všechno s takovou tématikou! :D
    Hodně štěstí s učením, věřím, že to zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po státnicích už zase budu přispívat pravidelně, slibuji :D.
      Co se týče Star Wars, zatím to vypadá, že bude kolekce nerdy bloomersek :D.

      Vymazat
  3. Ty máš tedy nabitý program! :) A samé moc zajímavé přednášky, na které bych s chutí zašla, kdyby to bylo vždy možné. Doufám tedy alespoň, že tě zastihnu na Natsuconu~ :3

    3.6. ti budu moc držet palce <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že se potkáme na Natsu! ^^ Ale hlavně, ať jsi na tom zdravotně dobře v té době. :)
      Děkují :))

      Vymazat
  4. Škoda že na Ostracon nejedu ty přednášky zní zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    pátrám, pátrám a nikde nemohu najít Váš email :-) Byla byste tak hodná a napsala mi, potřebovala bych s Vámi něco zkonzultovat, děkuji moc.
    Linda ( lindavac@seznam.cz )

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: