neděle 5. února 2017

Primark + Poundland

11:45 3 Comments
Někdo by to nazval HAUL, jenže já nejsem Někdo. A možná to není ani ten pravý haul, protože:

1) Věci jsem si nekoupila, ...
2) ... i když jsem za ně zaplatila.

Taky jsem NEBYLA v Anglii. Nikdy jsem NEBYLA v Primarku, a jak vypadá Poundland shop, si neumím ani představit. (Teď, když si to jen tak pro zajímavost googlím, tak si říkám "vcelku dobře vypadající sámoška".)

(foto z oficiálních stránek)

Primark určitě všichni znají. V Česku se dokonce pořádají zájezdy přes cestovky do Primarku v Drážďanech nebo u Vídně. 
Když je člověk líný, může si nakupovat v Primarku "online". Zařadí se do nějaké skupiny na facebooku, jejíž majitelka vezme Primark útokem spolu s nějakou pomocnicí a svým foťákem. Postupně pak přidává během vybraných dnů do alb fotky s přemrštěnou cenou. Ne, abych neuškodila. Tak někdy ta cena přemrštěná není. Ale když jde o "brand" typu Disney ...a jeho podkapitolu Star Wars.. či Harry Potter, tak mají věci 3x vyšší cenu než najdete na internetu. Chápu, že holky jsou živnostníky, ale ta neúměrně navýšená cena je děs (hlavně, když jste fanda jako já :D).

Poundland nebo taky jeho variace typu Everythingforpound jsou obchody, kde (logicky) seženete 98% věcí za libru či půl libry. Je to obdoba našich dříve populárních obchodů "vše za 30 Kč". I když ....když si vzpomenu na ty obchody, tak to byly pajzly oproti výše uvedené "sámošce".
Možná si myslíte, že tam koupíte podobné "shity", ale v Anglii je dle mých známých i čokoláda z Tesca "nebem" oproti těm, které jsou u nás podávány jako "luxusní".

Kdo v Anglii nakonec byl, když ne já?

Pravidelní čtenáři

For English, press: